Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:44:41 GMT

شاید 20 سال دیگر تلفن روی میز رئیس‌جمهور آمریکا ساخت افغانستان باشد!

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۰۴۲۱

شاید 20 سال دیگر تلفن روی میز رئیس‌جمهور آمریکا ساخت افغانستان باشد!

‍‍‍‍‍‍

گروه فارس پلاس ـ حبیب ترکاشوند ـ برنامه های عادی بی بی سی به یکبار قطع می شود و مجری بر صفحه تلویزیون ظاهر می شود. با شور و حرارت خاصی از یک خبر بسیار مهم و فوری خبر می‌دهد:

«سلام به شما همراهان تلویزیون بی بی سی فارسی؛ امروز ۸ اکتبر ۲۰۰۱، همزمان با ۱۶ مهر ۱۳۸۰ با یک بخش خبری فوری در خدمت شما هستیم: «طالبان نابود شد» ستار مجیدی گزارش می دهد:

تلویزیون بی بی سی، تصاویری از جنگ افغانستان و قدرت‌نمایی ناتو را به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویری از هواپیماهای آمریکایی که مثل ریگ بیابان  بمب روی سر مردم بی‌پناه خالی می‌کنند.

همزمان با نمایش این تصاویر گزارشگری با لهجه غلیظ افغانی شروع به صحبت می‌کند:

«۲۴ ساعت است که طیاره‌های آمریکایی و متحدانش خواب را از چشم طالبان گزفته‌اند، هرچند صدای ناله و فغان مردم هم در میان غرش طیاره‌ها و ناره و دود هاوان (توپ خمپاره) و راکت گم شده است اما از پس این دود و آتش‌ها، آفتاب بالا خواهد آمد و بر افغانستان آزاد از طالب خواهد تابید .

جورج بوش رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به مردم افغانستان و مجامع بین‌المللی قول بناکردن افغانستانی نو داده است.

 کارشناسان می‌گویند اگر چه امکان دارد کشته‌های بمباران‌های ناتو  در افغانستان با کشته‌های هیروشیما و ناکازاکی ژاپن برابری کند، ولی این لشکرکشی نوید ژاپنی جدید و نو با خود دارد ژاپنی پیشرفته‌تر  این بار در غرب آسیا»

برای ادعای گزارشگر بی بی‌سی، باید استنادی نیز می‌آوردند و اینجاست که بخشی از سخنرانی زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه جورج بوش در امور افغانستان همراه با تصویرش پخش می‌شود که می‌گوید:

«ملت‌های منطقه به چشم خود معجزه آمریکا را ببینند؛ طالبان نابود شد و ژاپن غرب آسیا به زودی چشم‌ها را خیره خواهد کرد.»

بعد از سخنان خلیل‌زاد، بار دیگر نوبت گزارشگر افغانی بی بی‌سی است که با جمله تاریخی خود گزارش را به پایان برساند:

«کسی چه می فهمد شاید بیست سال دیگر تلفن سر میز رئیس جمهور آمریکا ساخته افغانستان باشد. ستار مجیدی، بی بی سی، کابل»

 

 

بزک کردن چهره ارتش متجاوز آمریکا و ناتو به افغانستان تنها به رسانه‌های غربی محدود نشد بلکه در این سوی دنیا نیز غربگرایان تمام قد به صحنه آمدند تا روایت  آمریکا و متحدانش را در جامعه ایرانی نیز باورپذیر سازند و حمله مغول‌وار اشغالگران را بهانه‌ای برای پیشرفت و بسط آزادی در این سرزمین ترسیم نمایند.

افزایش ارزش پول افغانی، افزایش آزادی‌های مدنی، رشد و توسعه سریع افغانستان، ایجاد نهادهای دموکراتیک، ایجاد تشکل‌های مردم‌نهاد، بزرگنمایی از جنبش‌ها و فعالیت‌های زنان و ...تنها بخش کوچکی از اخبار و گزارش‌هایی بود که هر روز در رسانه‌های غربگرای داخلی از وضعیت افغانستان جدید گزارش می‌شد.

این فضاسازی ها به قدری شدید بود که بخشی از مردم کوچه و بازار نیز این اخبار را باور کرده و گاها لطیفه می ساختند که به زودی جوانان ایرانی برای کار باید به افغانستان بروند.

حالا زمان گذشته و آن «20 سال دیگری» که خبرنگار بی بی سی در گزارشش می گوید فرارسیده و «افغانستان پیشرفته‌تر از ژاپن»، پیش چشم مردم این کشور و سایر ملل جهان است.


و حالا این مردم افغانستان هستند با کشوری ویران شده و وعده‌های پوچ آمریکا.طالبان دوباره برگشته و بدون کمترین هزینه‌ای بر تمام افغانستان سیطره پیدا کرده؛ دولت ساخته و پرداخته آمریکا و ارتشی که میلیاردها دلار هزینه نظامی روی دست مردم افغانستان گذاشته، حتی چند روز هم مقابل طالبانی که با ابتدایی‌ترین وسایل نظامی می جنگیدند مقاومت نکرد، اشرف غنی رئیس جمهور تحمیل شده آمریکا همچون محمدرضا پهلوی شبانه از کشور فراری شد آنهم با دزدیدن میلیون ها دلار از جیب مردم مظلوم اففانستان.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گزارش خبرگزاری فارس رئیس جمهور بی بی سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۰۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟

اخباری در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها از ساعاتی قبل با رویکردهای مختلف در حال انتشار گسترده است و نشان می‌دهد که مردم شهرستان «درایم» در بدخشان علیه نیروهای طالبان اعتراض کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

عدم تعهد نسبت به کشت جایگزین

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

حکومت کابل و مردم هوشیار باشند

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

انتقاد طالبان از عدم همکاری نهادهای بین‌المللی برای کشت جایگزین خشخاشضرورت حمایت از کشت جایگزین خشخاش در افغانستانسی‌گار: افغانستان نیازمند سرمایه‌گذاری در کشت جایگزین است

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • تاسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • طالبان خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • دفاع رئیس جمهور کلمبیا از قطع روابط با رژیم صهیونیستی